Ferie & Overnatning

Tønder Festival

Tønder Festival er et af Tønder Kommunes fyrtårne. I 2016 blev nr 42 udgave af Tønder Festivalen afviklet med stor succes og mange tusinde gæster i Tønder by.

Tønder Sports- og Fritidscenter huser mange af gæsterne på festivalen, både på campingpladsen og på Danhostel.

Ny festival

Tønder Festival fejrede sin 40 års fødselsdag i 2014. Det skete midt i en omstillingsperiode, der tog sin begyndelse i 2012. Her indførte man et nyt billetsystem, så publikum nu køber armbånd til hele festivalen i stedet for billetter til enkeltkoncerter. Festivalpladsen er det absolutte centrum med nye scener og oplevelsesområder – som for eksempel NOLA helliget New Orleans og Louisiana-kulturen, Fanø-teltet og Little Dublin. Der kom nye indierock-navne som The Avett Brothers, Deer Tick og The Low Anthem på programmet, og medierne kvitterede ved ny og stor interesse for Tønder Festivalen. En unik festival med en klar profil og en stærk identitet – og en atmosfære bygget op gennem 40 år. Som man ikke kan købe for penge.

Højt internationalt niveau

DR, som dengang hed Danmarks Radio, havde været faste gæster på festivalen siden 1975. I efteråret 1982 sendte Danmarks Radios TV syv udsendelser under navnet ”Toner fra Tønder”. Hele landet fik nys om det musikalske eventyrland, der udfoldede sig i august i Tønder. Den kulturelle kapital var akkumuleret ganske eftertrykkeligt, og det var store internationale navne, der optrådte foran Tønder-publikummet. I 1982 for eksempel Tom Paxton, Red Clay Ramblers, Lonnie Donegan, Dougie Maclean, The McCalmans, Birelli Lagrene og Derroll Adams. Året efter stod blandt andre Fairport Convention og et ungt lovende skotsk band, Runrig, på scenen.

Ønsker du at reservere overnatning i forbindelse med Tønder Festivalen 2021, så kontakt os i god tid. Der er hurtig udsolgt.
Ring 74 92 80 00
Danhostel: Book online eller ring +45 74 92 80 00 for booking!