Ferie & Overnatning

Tønder Juleby

Jul i Tønder

lys_i_byen
Den 763 år gamle købstad med de krogede gader og spændende gavlhuse danner en ægte ramme om julen i Tønder. Derfor blev byen kåret som “Årets juleby i Danmark” i 1993. Året efter blev dette fulgt op med det første julemarked herhjemme med udgangspunkt i de skandinaviske juletraditioner.

Hele byen er julepyntet og hyggen understreges af vel nok Danmarks smukkeste julebelysning. Den indre by omkring Torvet vil igen være fyldt med små julehytter, hvorfra man kan købe lækre specialiteter, der hører julen til. I den indre by og på Torvet vil der også foregå mange forskellige aktiviteter for både børn og voksne i perioden op til jul.

Julebyen Tønder er blevet et varemærke af de helt store. ”Det er i Tønder, julen begynder”, plejer vi at sige – markeret med det årlige julemandsoptog i start  november. Derfra går det løs med julemarked, julemand i gaderne og flyvende julemand på taget.

“Det gamle Apotek” fra 1671 kan man gå på opdagelse på 1.200 m2 jul, jul og atter jul, samt besøge julemandens postkontor og få sin post special-stemplet af julemanden.

Julemanden vil i sin kane højt oppe på taget, igen i år læse historier op. Det sker hver torsdag & fredag kl. 15.30 samt lørdage & søndage kl. 14.00 & 16.00

Se mere om Tønder Juleby HER